У жовтні 2016 року Центр виступив з ініціативою до Академії про вхід до офіційної співпраці між відділенням образотворчого мистецтва Студії культури та мистецтв «СПІРОГРАФ» ЦКМІ й кафедрою графічного дизайну та мистецтва книги УАД.

У лютому 2017 року учасники Відділення образотворчого мистецтва Студії культури та мистецтв «СПІРОГРАФ» Центру Культурно-Мистецьких Ініціатив міста Львова відвідали майстер-клас з друкованої графіки в техніці «ліногравюра», який провела викладач Лідія Чир. Участь у майстер-класі взяло 14 осіб, у тому числі четверо викладачів Студії. За час двогодинної творчої практики присутні зробили ескізи своїх перших робіт у техніці ліногравюри, перенесли зображення на друкарську форму, підготувати зображення до друку (вирізати його в матеріалі) й зробити відбитки у майстерні кафедри графічного дизайну та мистецтва книги УАД.

Дякуємо завідувачу кафедри графічного дизайну та мистецтва книги УАД, доценту, кандидату мистецтвознавства Володимиру Стасенку за доброзичливість і добрий початок практичної співпраці між нашими інституціями.