У квітні 2013 року Студія культури та мистецтв «СПІРОГРАФ» Центру Культурно-Мистецьких Ініціатив отримала запрошення на Міжнародний Фестиваль Мистецтв у місті Каварна (Болгарія), представляти Україну.

16 липня цього року на головній площі міста відбувся парад делегацій країн учасниць (Україна, Польща, Болгарія, Угорщина,Туречина, Велика Британія, Росія, Нідерланди) та презентація «візитної картки» делегації. Студія представила Україну танцювально-театралізованою мініатюрою «Вітальний», в якій взяли участь учасники танцювального відділення Студії та актори ТЕАТРу СПІРОГРАФ. Студія взяла участь у проекті представляючи усі основні напрямки своєї діяльності, танцювальне мистецтво (танцювальні номери «Полька», «Качки дивачки», «Львівський марципан»), образотворче мистецтво (майстер класи з живопису), та театральне мистецтво в межах конкурсної програми Фестивалю. До складу цьогорічного журі увійшли режисери серед яких власниця міжнародної премії золотий дукат Мая Ваптсарова, народні артисти, письменники та композитори, хореографи, критики та мистецтвознавці з різних країн Європи. Головуючим журі Фесту 2013 року був Ісмет Заатов – радник міністерства культури Туречини.

В номінації театральне мистецтво ТЕАТР СПІРОГРАФ презентував виставу на дві дії, як для дорослих так і для дітей , що міжнародне журі Фестивалю оцінило у ступінь Гран-прі конкурсної програми номінації театральне мистецтво. 18 липня 2013 року президент Фестивалю Йожеф Варі вручив делегації від України Студії культури та мистецтв «СПІРОГРАФ» нагороду і склав запрошення на жовтень до Будапешту, Угорщина. 20 липня 2013 року міський голова Каварни вручив Студії адміральську грамоту. Наступних 5 днів весь колектив Студії заслужено відпочивав на узбережжі, відвідав місто Варну та Балчик. Фестиваль приніс чимало друзів та нових спільних проектів для подальшої міжнародної співпраці Студії.