13 червня, у понеділок, основна увага учасників та гостей фестивалю була спрямована на номінацію «Театральне мистецтво». Сьогодні на сценах театрів Львова колективи з України, Польщі, Чехії, Ірану презентували вісім спектаклів. Сотні глядачів мали можливість переглянути вистави-казки. Згідно програми Міжнародного благодійного фестивалю казок «KAZ.KAR» номінацію «Театральне мистецтво» було відкрито ще в суботу 11.06, а закривали театральний марафон 13.06 господарі – співорганізатори Фестивалю «KAZ.KAR.», — Львівський Авторський Театр «СПІРОГРАФ». Програма Фестивалю була настільки насичена, що учасники й гості Фестивалю ледь встигали з вистави на виставу. У загальну канву подій долучились як аматори, так і професіонали. Завдяки доброзичливості партнерів Фестивалю, зокрема Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки та Львівського театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» Олега Новохацького, оргкомітет мав можливість запросити до участі Театр Молодих Активних Інвалідів з Луцька. Граючи виставу «Лісовий переполох», актори на інвалідних візочках, з фізичними вадами емоційно зворушили кожного глядача й членів журі.

Художники-учасники Фесту в понеділок взяли участь у чотирьох майстер-класах, які для них провели викладачі Української академії друкарства у навчально-практичних майстернях закладу. Кілька десятків учасників мали можливість відвідати майстер-класи з виготовлення авторської книги, комп’ютерної анімації, основ ілюстрування, естампу. Міжнародний контингент Фестивалю створив додаткову активну атмосферу в часі майстер-класів й поширив горизонти налагодження співпраці між навчально-мистецькими інституціями Польщі, Словаччини та України.

Кульмінацією третього фестивального дня була вистава-казка «По щучому велінню» у виконанні Театру «СПІРОГРАФ». Глядачів було більше ніж міг вмістити глядацький зал, проте усі гості, яких було майже триста осіб, змогли розташуватись. Після вистави члени міжнародного журі: Народна артистка України Ада Роговцева, Народний артист України Григорій Шумейко та викладач Академії театрального мистецтва в Банській Бистриці Петра Ковальчикова мали дві години обговорень і нарад, щодо надання театральним колективам заслуженої нагороди за презентовану у часі Фестивалю роботу.

Дякуємо всім глядачам, гостям та учасникам Фестивалю за емоційність, доброзичливість, підтримку і шквал аплодисментів у часі кожного дійства.

Запрошуємо усіх шанувальників казки до завтрашньої кульмінації Фестивалю. Анонсуємо, що 14 червня о 12:00 год. дослідники казки розпочнуть «круглий стіл» у дзеркальній залі Палацу графів Потоцьких. По завершенні «круглого столу» відбудеться година пам’яті щедрого львів’янина, митця та театрала, режисера, художнього керівника, директора та засновника Львівського театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки»  Олега Новохацького. Він заснував цей театр у Львові і ще за життя подарував його громаді міста Львова. У часі години пам’яті заплановані виступи почесних гостей та підписання вступної петиції-листа про присвоєння Львівському театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» імені Олега Новохацького. Урочиста кульмінація Фестивалю «KAZ.KAR.» 2016 відбудеться перед Палацом графів Потоцьких о 14:45.

У часі завершальної частини відбудеться оголошення результатів Фестивалю, вручення нагород учасникам цьогорічного трієнале казок та урочисте погашення марки, яку «УКРПОШТА» спеціально випустила до четвертої едиції Фестивалю «KAZ.KAR.» 2016.

Запрошуємо на події четвертого дня казкового марафону!