4 та 5 квітня 2015 року до Всеукраїнського проекту «Високий рівень культури —європейському місту» долучено і місто Кузнецовськ. У цьому часі відбувся культурно-мистецький обмін: львівський ТЕАТР «СПІРОГРАФ» завітав у поліський край, презентуючи вистави зі свого діючого репертуару, а гостинний Кузнецовськ ознайомив делегацію зі Львова з найвидатнішими місцями свого міста. Завдяки підтримці Центру Культурно-Мистецьких Ініціатив у Львові та Львівського обласного благодійного фонду «ТОРБА» театр показав дорослим шанувальникам театрального мистецтва Кузнецовська виставу «По-модньому» за твором видатного українського драматурга Михайла Старицького та юним мешканцям міста виставу-казку «Квіткова крамничка» за п’єсою Андрія Сендецького.

Проект реалізовано на харитативних засадах: вистави переглянула чимала кількість дітей-сиріт та дітей, які позбавлені батьківської опіки, а також осіб, що є під опікою Комунального закладу «Кузнецовський міський центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями», Кузнецовської міської асоціації захисту прав інвалідів з дитинства «Надія», Клубу спілкування молоді з функціональними обмеженнями «Прометей» Кузнецовського міського центру соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді.

DSC_0349

Лицем гостинності й доброзичливості міста Кузнецовськ стала методист Кузнецовського палацу культури пані Людмила Буракова, яка професійно та гідно опікувалась делегацією митців зі Львова та на високому рівні презентувала гостям місто, його культуру і традиції.

Окрема подяка за сприяння і співпрацю в успішній реалізації Проекту у місті Кузнецовськ в.о. міського голови пану Ігорю Куцу та усім добродіям міста, які щиро і зичливо допомогли Всеукраїнському проекту «Високий рівень культури – європейському місту».