Оргкомітет Всеукраїнського проекту «Конкурс образотворчого та декоративного мистецтв «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» завітав до чергового сирітського будинку, яким цього разу стало «Добре серце», що в селі Новий Милятин Буського району Львівської області. Завдяки волонтерам та добродіям п’ятої едиції Проекту 11 вересня 2015 року участь у «ПРОСТО НЕБИЛИЦЯХ» змогли взяти понад два десятки вихованців цього будинку дитини. Делегати оргкомітету Андрій Сендецький, Олег Болюк, Віра Галайко, Лілія Продиус, Сергій Гаврилович та Оксана Посікіра прибули до Нового Милятина вперше.

Холодного недільного ранку волонтерів вийшла зустріти приємна пані, яка, як з’ясувалось, є виконуючою обов’язки директора дитячого будинку «Добре серце». Пані Орися Горошко (так відрекомендувалась мила особа) та вихованка будинку 12-річна панянка, що вибігла слідом за керівником, щиро усміхались і доброзичливо запрошували в осередок.  Вивантаживши з маленького авто пакунки, гості рушили за гостинними господарями у будівлю, яка усім новоприбулим нагадала дитячий садок радянського періоду. На другому поверсі зустріли зацікавлені і привітні діти.

Хороший настрій, посмішки та рухливість господарів цього будинку — усе те, що зігрівало нас у часі відвідин цього милого товариства, адже опалення в будинку, не зважаючи на неймовірний холод, так і не увімкнули. Працювали з дітьми не скидаючи верхнього одягу. Риторично: цікаво, невже особи, від яких залежить опалення у цьому сиротинці, у своїх домівках гріють свої «зграбні дупи» зодягнувшись у жупани? Така перешкода не завадила провадити приємне спілкування і знайомство з дітьми, а візит став дуже результативним.

Після коротенького знайомства, ми спробували розповісти дітям про мету нашого візиту та з’ясувати що ж таке небилиця і якими небилицями хотіли б вони поділитись з нами усіма. Як звикло, з-поміж дітей хтось виявився дуже балакучим та ідейним, хтось виразно поміркований у своїх фантазіях і вигадках. Після обміну цікавими думками і вигадками, візитери роздали всім присутнім художній реманент. І процес матеріалізації своїх вигадок на папір розпочався. Звичайно не кожному з юний творців вдалось якнайкраще зобразити свою ідею. Одначе спільними зусиллями і у супроводі бурхливих емоцій, пощастило підготувати роботи. Їх ми з приємністю забрали у Львів, щоб оформити роботи до участі у цьогорічному конкурсі «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ»-2015.

Слід зазначити, що активну участь у зображенні небилиць разом з усіма брала і пані Орися Горошко. Вона допомагала своїм підопічним разом з волонтерами створити чудернацькі малюнки. Це свідчило, що керівник цього закладу знає свою справу і працює на своєму місці.

На завершення майстер-класу з роботи пастелями діти отримали у дарунок художній реманент, якими вони працювали, солодощі та велику м’яку іграшку — кота. За спільним рішенням іграшка мала кожного дня мандрувати до ліжечка кожної дитини, щоб йому розповідати різні неймовірні історії.

Залишаючи цей світлий від посмішок і гарного настрою осередок, гостей переповнювали радісні та сумні емоції. З нами так відбувається щоразу після відвідин  сиротинця. Усім запам’ятався хлопчина, який довго махав рукою нам у слід, проводжаючи поглядом надії та очікувань зустрічі у майбутньому.

Від імені організаторів та координаторів Всеукраїнського проекту «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» висловлюємо невимовну вдячність усім Людям, котрі допомагають нам дарувати, добро та надію дітям, які позбавлені батьківського тепла й опіки.