Напередодні завершення піврічного марафону Всеукраїнського проекту «Конкурс образотворчого та декоративного мистецтва «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» 2015 оргкомітет у складі чотирьох волонтерів відвідав львівський сиротинець «Родинний дім «Покрова», що височіє біля  Кривчицької дороги.

Дякуючи добродіям: координатору Проекту — Львівському обласному благодійному фонду «ТОРБА» та організатору – Центру Культурно-Мистецьких Ініціатив, делегатів у «Родинний дім» вдалось забезпечити транспортом, а дітей, охочих взяти участь у майстер-класі, —  художнім реманентом та почастувати їх солодощами.

На території «Родинного дому» нас зустрів привітний пан, який відрекомендувався Олександром Бажайкіним, й гостинно запросив до будинку. Ще здалеку осередок вразив неймовірною доглянутістю та акуратністю.

До участі у майстер-класі Всеукраїнського проекту керівники-педагоги Родинного дому зголосили 17 вихованців цього осередку — хлопців віком 8-16 років. Діти виконували творчі роботи  у традиційній для п’ятої едиції Проекту техніці — пастеллю. Учасники майстер-класу малювали їх при невеличкій допомозі гостей-організаторів та пана Олександра.

Як з’ясувалось у часі чаювання, на яке нас запросили після майстер-класу господарі закладу, будинок повстав і функціонує виключно за кошти іноземних інвесторів, що, відверто кажучи, не здивувало нікого з гостей. Адже місцеві «можновладці» ніякого змісту в подібних соціальних проектах не вбачають.

При завершенні майстер-класу усі учасники отримали від організаторів у подарунок художній реманент, яким працювали, а роботи, створені у часі зустрічі, представники оргкомітету забрали зі собою, щоб зареєструвати їх для участі у Всеукраїнському проекті «Конкурс образотворчого та декоративного мистецтва «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» 2015. Родинний дім «Покрова» справив враження доволі затишної оселі для дружелюбних хлопців, які мешкають у ньому завдяки старанням отців-селезіанів.  Спогади про зустріч справді викликають почуття родинності.

Оргкомітет висловлює глибоку вдячність усім добродіям, що допомагають реалізовувати цей Проект, та викликати у юних творців поштовх до самоствердження.

До складу цієї виправи увійшли:

Олег Болюк – кандидат мистецтвознавства Національної Академії Наук України;
Сергій Гаврилович – голова оргкомітету Проекту;
Віра Галайко – викладач відділення образотворчого мистецтва Студії культури та мистецтв «СПІРОГРАФ»;
Андрій Сендецький – головний координатор Проекту в Україні.