12 грудня 2015 року о 14:00 у Львівському палаці мистецтв

відбудеться відкриття виставки кращих робіт Всеукраїнського проекту «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» 2015 та урочиста церемонія вручення нагород їх авторам.

У Львові експозицію можна буде оглянути з 12 до 27 грудня 2015 року.

Впродовж лютого 2016р. виставка презентуватиметься у Києві, в березні — у Дніпропетровську, в квітні — у Житомирі. У липні 2016 р. «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» гостюватимуть у Варшаві, далі помандрують іншими виставковими залами Європи.

До участі у Всеукраїнському проекті «Конкурс образотворчого та декоративного мистецтва «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» (далі — Проект) 2015 року подано понад 825 робіт, зареєстровано до участі 778 робіт з 20 областей України. Дякуючи намаганням партнерів Проекту, «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» вже презентувались у Львові, Києві, Дніпропетровську (Україна), Варшаві (Польща), Цугу (Швейцарія) та інших містах Європи. На сьогодні експозиції оглянуло тисячі осіб.

Впродовж діяльності Проекту вдалось уможливити участь не одного десятка дітей, які мешкають у сирітських будинках Львівської області. За отримані від добродіїв кошти, дітям, що перебували у цих будинках, було придбано художній реманент, канцтовари і солодощі.  У часі тривання Проекту команда оргкомітету завітала до сирітських будинків, провела майстер-класи з живопису та графіки і допомогла подати їх роботи до участі у конкурсі. Цього року 42 юних творці, позбавлених батьківської опіки, взяли участь у Проекті.

25 листопада 2015 року закінчились перегляди робіт усіма членами цьогорічної кваліфікаційної комісії (журі). Наступних 10 днів результати оцінювань міжнародного журі опрацьовуватиме протокольна комісія.

В Україні Проект ініційований International Association Culture and Art 2011 року. Координатором Проекту є Львівський обласний благодійний фонд «ТОРБА», а його організатором —ГО «Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив».

Вже традиційно до складу цьогорічного журі увійшло 9 фахівців з образотворчого та декоративного мистецтва із України, Польщі, Словаччини та Італії.

Володимир Стасенко

кандидат мистецтвознавства, доцент, завідувач кафедри книжкової графіки та дизайну друкованої продукції Української Академії Друкарства, Львів (Україна);

Роксолана Мокрій

завідуюча науково-дослідним реставраційним відділом у Львівській національний галереї імені Б.Г. Возницького, Львів (Україна);

Оксана Ганець

головний художник ТДВ «Львівський МАЯК», член Спілки дизайнерів України, Львів (Україна);

Оксана Полтавець-Гуйда

ректор Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука, Київ (Україна);

Віра Ясинівська

художниця, завідувач відділу народного мистецтва СКМ, Крим ( Україна);

Кьяра Кароліна Донеллі

художниця, спеціаліст з сучасного мистецтва, Реджо-нель-Емілія (Італія)

Яцек Сташевскі

доктор, професор, декан відділу графіки Академії мистецтв у Варшаві (Польща)

Пйотр Ярґуш

доктор мистецтвознавства, професор, живописець, директор Інституту живопису та мистецької освіти педагогічного університету ім. КЕН у Кракові (Польща)

Мірослав Каповчак

кандидат мистецтвознавства, художник, викладач живопису, директор школи мистецтв в Міхаловцах (Словаччина)

Всі учасники, члени журі, гості та дипломатичні представники (партнери) запрошені до участі в урочистій церемонії, яка, як звикло, відбудеться у часі кульмінації Проекту.

Оргкомітет Всеукраїнського проекту «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» висловлює свою глибоку вдячність усім, хто самовіддано і безкорисливо допомагає успішно його реалізовувати: компанії «Перша Універсальна Склонарізка», Fashion Studio Andriy Sendetskyy, Готелю «Рудольфо», готелю «Леополіс», готелю «Атлас Делюкс» , ресторану «Смаколик», ресторану «Белла Чао»,  кондитерській компанії «ЖЛ», видавництву «Апріорі», компанії «Текстиль-Контакт-Львів», трускавецькому центру здоров’я «Стрикоза», Львівській Мануфактурі Кави, компанії «ZIK» і іншим  добродіям, які висвітлюватимуться на сторінках каталогу з кращими роботами Проекту, сайтах офіційних партнерів, запрошеннях, афішах, банерах і листівках.

Партнери Проекту в Україні:

Виставковий центр «Львівський палац мистецтв», Львівська національна галерея мистецтв ім.Б.Г.Возницького, Мистецький центр «Український фонд культури» у Києві.

Особлива глибока подяка і шана усьому колективу львівського ТЕАТРу «СПІРОГРАФ».

Спільними зусиллями ми у змозі допомогти талановитим юним творцям і презентувати  «мистецьке завтра України» —  світові.

Програма та актуальна інформація стосовно Проекту на офіційних сайтах
координатора Проекту www.lvivtorba.com та організатора Проекту www.artcenter.org.ua