23 березня 2019 року відбулася четверта едиція Арт-Проекту «Портрет музею».

Чергова едиція присвячена створенню «Портрету Львівського Історичного Музею».

З ініціативи Академічної ради ГО «Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив» у місті Львові, за участю Львівської авторської громадської Школи мистецтв «СКМ «СПІРОГРАФ» та за підтримки Львівського обласного благодійного фонду «ТОРБА» у 2015 році стартував проект «Портрет музею». Дебют проекту відбувся у Львівському природничому музеї. У 2016 році юні творці в рамках проекту створювали портрет Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького. Третя едиція проекту була присвячена Музейній збірці старожитностей «Куферок» Центру Культурно-Мистецьких Ініціатив у місті Львові.

Мета проекту – популяризація музею як світу сповненого загадок, у якому кожен може знайти для себе цікавинки, відповіді на питання глобального рівня чи власні відкриття. Музейні скарби є тими взірцями, завдяки яких юні творці прекрасного можуть почерпнути безліч ідей для відображення своїх візій художніми засобами. У часі кожної едиції учасникам пропонується інша художня техніка. Участь у проекті є безкоштовною, що уможливлює дітям з малозабезпечених сімей (та інших соціально потребуючих категорій) доторкнутись до світу дивовижних відображень і перетворень.

Наприкінці лютого 2019 року ГО «ЦКМІ» звернулась з пропозицією до дирекції Львівського історичного музею приєднатись до проекту і дозволити юним митцям міста створити його портрет. Дирекція охоче відгукнулась на відкрите партнерство у проекті.

Програма створення портрету Львівського історичного музею стартувала 23 березня 2019 року. Відбувся огляд експозиції Відділу давньої історії України (в будинку за адресою пл. Ринок 24, Львів); майстер-клас з роботи в техніці олійної пастелі та виконання художньої роботи у цій техніці. Екскурсію музеєм провела старший науковий співробітник музею Мар’яна Хомин. Майстер-клас провели викладачі ЛАГ ШМ «СКМ «СПІРОГРАФ»: завідувач відділенням образотворчого та декоративного мистецтва, кандидат мистецтвознавства Олег Болюк; викладачі рисунку та живопису – Віра Галайко та Сергій Гаврилович; художній керівник – Андрій Сендецький.

Участь у майстер-класі взяло 12 осіб, з них 10 осіб віком 9-13 років і дві особи зовсім юного віку, 5 та 6 років.

Як саме виглядає портрет Львівського історичного музею очима молодого творця, ймовірно, у найближчому часі можна буде оглянути в експозиційному просторі Львівського історичного музею, оскільки створені роботи юні митці склали музею у дарунок.                 Запрошуємо усіх долучатись до грона творців «ПОРТРЕТУ МУЗЕЮ»!

Стежте за актуальностями на сайті організаторів:
artcenter.org.ua
spirograph.org
lvivtorba.com