Дев’ята щорічна громадська ініціатива – Всеукраїнський проект для молодих митців «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» 2019, – наближається до кульмінації, яка відбудеться 13 грудня о 15 год. у експозиційних залах Львівського Палацу Мистецтв (вул. Коперника 15). Цього року за право увійти до експозиційної колекції креативних робіт змагатимуться молоді творці з 22 областей України. Оргкомітету (ГО “Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив”, Львівський обласний благодійний фонд “ТОРБА” та ЛАД Театр “СПІРОГРАФ”), в чергове, вдалось долучити до участі у Проекті учасників із спеціалізованих закладів області, дітей позбавлених батьківської опіки та неповносправних осіб. Гроно учасників Проекту, якими вдалось заопікуватись оргкомітету, налічує понад чотири десятки молодих людей. Завершальним акцентом, перед приготуваннями до переглядів та урочистостої презентації експозиційної колекції «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» 2019, став візит до Роздільського дитячого будинку-інтернату, що на Львівщині.

Приємно відзначити, що Проект, який черговий рік поспіль реалізовується винятково як громадська ініціатива, розбудовує гроно шанувальників справжнього мистецтва. Важливим є те, що помітна зростаюча динаміка Проекту «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ»: суттєво відчутний як кількісний ріст учасників, так і якісна творчість серед представлених на конкурс праць. Дякуючи спільним зусиллям людей доброї волі і великого серця, зростає також кількість учасників Проекту, які неспроможні самотужки реалізуватись у світі мистецтва.

«Сердечно дякую усьому оргкомітету, який день поза днем впродовж півроку готував Проект. Дякую учасникам волонтерського арт-руху, які допомагали у часі майстер-класів і творчих зустрічей, та усім добродіям – партнерам, меценатам і спонсорам, які безкорисливо допомагали і допомагають організовувати Проект, який презентує світу молодих митців України», – художній керівник та генеральний координатор Всеукраїнського проекту для молодих митців «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ»
Андрій Сендецький.