З нагоди Різдва Христового за юліанським календарем творча родина Школи мистецтв «СПІРОГРАФ» Центру Культурно-Мистецьких Ініціатив вирушила на коляду, дотримуючись кращих традицій родинності. Рік 2020 розпочався зі святкової театралізованої ходи, де Ангелики, Чортеня, Пастушки, Смерть, Ірод, Мошко та Сура виконували дзвінкоголосо різдвяні твори, такі як «Небо і Земля нині торжествують» та «Бог ся раждає». Зірка «СПІРОГРАФА» вказувала шлях вертепу, який мандрував з 9 по 13 січня. У «Вертепі» брали участь як учасники відділення театрального мистецтва Школи мистецтв «СПІРОГРАФ», так і актори Львівського Авторського Драматичного Театру ScenA8.

Мандруючи містом Лева та населеними пунктами області, учасники дарували зустрічним людям святковий настрій, веселий сміх та атмосферу різдвяної магії. У громадському транспорті міста та міжміських автобусах пасажири з ентузіазмом співали загальновідомі колядки, розпочаті акторами. Ніхто не лишався байдужим, миттєво приєднавшись до колядок і доброзичливо реагуючи на подію. Маршрут мандрівки вертепу пролягав і до гостинного села Крехів, де, незважаючи на незвичну різдвяну погоду, панували святкові вогні та усміхнені мешканці.

Особливо важливо підкреслити, що різдвяний настрій було подаровано також мешканцям Роздільського спеціалізованого центру для осіб з особливими потребами, який відвідала група «СПІРОГРАФА» у співпраці з громадською організацією «Галицька фундація». Справжнім дивом засяяли очі та розквітали усмішки на обличчях мешканців центру від спільної коляди, яку доречно доповнили пампухи, мандарини та кутя. Нехай віра у Диво наповнює наші серця!