Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив у місті Львові 11 грудня 2020 року о 15:00 годині у виставковій залі Львівського історичного музею (Львів, пл. Ринок 6, 3 поверх) презентуватиме кращі художні твори ІІ Міжнародного мистецького проєкту без вікових обмежень ART AXIS. Безпосередньо оглянути експозицію можна буде напротязі грудня 2020 – січня 2021 рр. згідно з графіком роботи музею.

У програмі урочистого відкриття:

  • ознайомлення з експозицією;
  • оголошення результатів другої едиції проєкту;
  • презентація каталогу з художніми творами, що увійшли до експозиції ART AXIS;
  • презентація науково-популярного видання АЛЬМАНАХ «KAZ.KAR.» 2016/2019.

У зв’язку із запобіганням поширення COVID-19 та передбаченими обмеженнями щодо чисельності відвідувачів, участь в урочистому заході можлива лише за попередньою реєстрацією за посиланням https://artcenter.org.ua/event_registration_artaxis_2020/

Усі, хто не зможе взяти участь в урочистому відкритті наживо, зможуть долучитись до події в електронному режимі й оглянути онлайн-трансляцію на сторінці «Центру Культурно-Мистецьких Ініціатив» у соцмережі Facebook.

Для усіх поціновувачів мистецтва віртуальна галерея буде доступна цілодобово на сторінці artcenter.org.ua з 15 грудня 2020 року.

ART AXIS
Міжнародний мистецький проєкт без вікових обмежень

Тема ART AXIS 2020 року: Шлях до себе.

Проєкт стартував у 2018 році як результат партнерської ініціативи Громадської організації «Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив» у місті Львові та Львівського обласного благодійного фонду «ТОРБА». Перша едиція міжнародного івенту відбулася у 2019 році. Проєкт був підтриманий Національною спілкою художників України, яка цьогоріч залишається формальним партнером Проєкту.

Мета Проєкту – розбудова міжнародного культурно-мистецького співробітництва і партнерства для підтримки творців незалежно від віку, етнічної, релігійної чи творчої приналежності. Завдяки визначеній меті оргкомітет виконує свою місію – в едукаційних формах допомагає людям з особливими потребами та обдарованим дітям, позбавленим батьківської опіки, розвивати свої художні здібності. Для участі в ART AXIS 2020 оргкомітетом зареєстровано понад півтораста заявок з художніми роботами з України, Польщі, Угорщини, Швейцарії, Іспанії, Італії, Нігерії, Китаю від авторів, вікового діапазону 6–59 років. Рішенням кваліфікаційної колегії до виставки відібрано 28 художніх творів.

«Талановитим особистостям будь-якого віку, соціального стану і світогляду доволі часто бракує відваги, ресурсів, можливостей презентувати свої здобутки. Для допомоги таким людям створений Проєкт ARTAXIS – вісь мистецтва, яка згуртовує, спрямовує і пропагує творчість митців у світі» –  художній керівник Проєкту Андрій Сендецький.