Сьогодні, 4 квітня 2021 року, у величний празник світлого Воскресіння Христового за григоріанським літочисленням, відійшла у кращий світ львівська мисткиня Вікторія Ковальчук – неймовірна творча Особистість, колоритна Постать, Людина з великої літери.

Авторство художніх творів пані Вікторії неможливо сплутати з жодним іншим художником. Вони навіяні світлом, теплом та любов’ю. Неймовірної душі і серця Людина, яка ніколи не набивала собі ціну, була щира, відкрита, доброзичлива. У силу специфіки нашої різносторонньої роботи з галузі культури, зокрема й мистецтва, доводиться спілкуватись з різними людьми і, як з’ясовується згодом, це доволі часто – так званий “штучний товар”…

Про Вікторію Ковальчук не можливо так сказати. Вона була і залишається у нашій пам’яті Справжньою! За численні роки нашого знайомства та перманентно оказійного спілкування, пані Вікторія ніколи не висловилася зневажливо про колег-митців – професійних художників або юних і молодих початківців. Вона завжди цікавилася чим саме може бути корисною і ніколи не цікавилася яку користь їй принесе ця допомога…І особливо трепетно пані Вікторія скеровувала увагу на підтримку творчості дітей.

Активна учасниця Міжнародного благодійного фестивалю (трієнале) казок “KAZ.KAR.” 2013, 2016, 2019 років, відчайдушна волонтерка Всеукраїнського проєкту для молодих митців “ПРОСТО НЕБИЛИЦІ” 2014-2020 рр., одна з перших сталих учасниць Міжнародного арт-проєкту без вікових обмежень “Art Axis”, палка шанувальниця творчості ЛАД Театру “ScenA8” з моменту першого її візиту (2010 року) під час старту постійно діючого його репертуару. Це лише та невелика дещиця з-посеред багатьох її світлих подій, у яких нам доводилось працювати поруч.

Хочеться вкотре вигукнути захопливе «БРАВО! ВІВАТ!» Людині, сповненої великим Світлом Істини, яким вона щиро ділилася зі світом, незважаючи на прикрощі, які саме цей світ неодноразово підносив їй як випробування. Від імені колективу ЦЕНТРУ КУЛЬТУРНО-МИСТЕЦЬКИХ ІНІЦІАТИВ у місті Львові та Львівського Авторського Драматичного Театру “ScenA8” висловлюємо глибоке співчуття рідним та близьким Вікторії Ковальчук з приводу її передчасної смерті. Велика втрата для нашого міста, країни та світової мистецької спільноти. Тепер її світла душа розмальовуватиме яскравими барвами Небо. Вічная їй пам’ять!

Категорії: newsпублікації