20 вересня 2021 року представники Центру Культурно-Мистецьких Ініціатив в особі художнього керівника Андрія Сендецького, викладачів Віри Галайко, Олега Болюка та Сергія Гавриловича відвідали Комунальний заклад Львівської обласної ради «Підгірцівська спеціальна школа І-ІІІ ступенів» з метою проведення майстер-класу у техніці fluid art («рідинне мистецтво»). Зустріч присвячена створенню художніх робіт вихованцями осередку для участі у Всеукраїнському проєкті для молодих митців «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» 2021.

Учасники школи-інтернату ознайомилися з демонстрацією цієї техніки. Андрій Сендецький розповів про поетапні кроки створення неповторних полотен. «Рідинне мистецтво» заворожує своєю непередбачуваністю, адже перетікання вибраних для картини фарб, створюють алюзію до виверження магми вулкану, яка на рельєфі знаходить шляхи для розжарених потоків лави. Fluid art – вражаюче дійство. Його можна назвати танцем фарб.

Додатковий ефект створюють маніпуляції з силіконовим спреєм та газовим осушувачем фарб. Тоді, коли замість пензля художник працює вогнем, його авторське полотно набуває дивних космічних пейзажів.

Юні митці настільки захопилися малюванням картин, що не зважали на відведений для майстер-класу час і далі працювали над своїми полотнами. У результаті зустрічі було створено майже двадцять робіт, кращі з яких візьмуть участь у презентації одинадцятої поспіль кульмінації Всеукраїнського проєкту для молодих митців «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ».