Сьогодні 24.10.2021 Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив у Львові у партнерстві з Львівським обласним благодійним фондом ТОРБА презентував в Івано-Франківську експозиційну збірку художніх творів ІІІ Міжнародного арт-проєкту без вікових обмежень ART AXIS.

Цьогоріч художники дванадцяти країн світу зібрались в рамках ART AXIS під гаслом з філософськими роздумами «Восьмий день тижня».

У експозиційному просторі франківської Фортечної галереї «Бастіон» (колишні фортечні укріплення Станіславова) розгорнулась виставка художніх робіт, автори яких взяли участь у міжнародному мистецькому марафоні ART AXIS 2021 і були відзначені більшістю членів міжнародних колегій як твір мистецької цінності.

Щорічний Проєкт спрямований до митців, які готові свої творчі здобутки пропагувати світові крізь філософське бачення ART AXIS й у такий спосіб допомагати мистецькій едукації серед обдарованої молоді, зокрема особам позбавленим батьківської опіки та людям з особливими потребами.

Необхідно зазначити, що Міжнародний мистецький проєкт без віковий обмежень ART AXIS третій рік поспіль реалізований винятково як громадська ініціатива. На його втілення оргкомітет не отримав жодної допомоги з бюджетних коштів. Увесь часовий, технічний, інтелектуальний ресурс акумульований завдяки підтримці та допомозі добродіїв, партнерів та палких шанувальників мистецтва.

Для участі в ART AXIS 2021 було подано понад півтораста заявок з художніми роботами з Бразилії, Гаїті, Еквадору, Іспанії, Італії, Канади, Коста-Ріки, Мексики, Південно-Африканської Республіки, Португалії, Польщі, Сполучених Штатів Америки, України, Франції та Чехії від авторів вікового діапазону 6 – 60+ років. Результат відбору у три етапи наповнив експозиційну збірку проєкту.

Рішенням кваліфікаційної колегії до виставки відібрано 27 художніх творів, які до 6 листопада можна оглянути в Івано-Франківську (Фортечний провулок 1, Фортечна галерея «Бастіон»). Далі експозиційна збірка продовжить виставкове турне галереями партнерів проєкту.

Запрошуємо стежити за анонсами на наших інформаційних ресурсах.