11 грудня 2021 року у фоє Торгового Центру «МАRK» (вул. Княгині Ольги 95) на запрошення його дирекції представники львівської Школи мистецтв «СПІРОГРАФ» Центру Культурно-Мистецьких Ініціатив за участю волонтерів Львівського Авторського Драматичного Театру «ScenA8» (вул. Леся Курбаса 3) провели перший передріздвяний творчий етюд. Метою цього арт-івенту було створити оригінальний свічник з авторським баченням свята.

Цього суботнього дня успішно вдалося провести два майстер-класи, адже кожен учасник хотів доповнити різдвяно-новорічну атмосферу домівки цими оригінальними елементами декору інтер’єру. Художній керівник Андрій Сендецький і завідувач відділення образотворчого та декоративного мистецтва Школи мистецтв «СПІРОГРАФ», доктор мистецтвознавства Олег Болюк розповіли про специфіку створення псевдовітражу: поетапність виконання від ідеї до завершення роботи, звернули увагу на технологічні особливості контурів для скла і вітражних фарб, а також наголосили на композиційному рішенні, пов’язаному із аранжуванням світла, провели короткий історичний екскурс цього виду монументального мистецтва.

Після теоретичних знань, за активної участі митців-волонтерів, усі приступили до втілення їх на практиці. Результат не забарився: усі учасники радісно працювали, захоплено ділилися своїми креативними ідеями, а відтак скляні місткості було розписано різноманітними зображеннями – від геометризованих форм до живописних акцентів різдвяних символів.

Запрошуємо до участі у наступних майстер-класах
https://www.facebook.com/studiospirograph

Запрошуємо на вистави у наш ЛАД Театр «ScenA8»
https://www.facebook.com/ScenA8
https://t.artcenter.org.ua/

Спільно будуємо мистецький простір, комфортний для учасників будь-якого віку!