Розпочато едукаційну мистецьку програму «Арт-палітра», яку щорічно реалізовують львівські інституції – ГО «Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив» та Благодійний фонд «ТОРБА». Цього разу “Арт-палітра” проводиться в межах Всеукраїнського проєкту для молодих митців «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ».

Завдяки звитяжній боротьбі наших воїнів та безкорисливим Людям великого серця, які спільно наближають Перемогу України, знищуючи російського агресора, вдається продовжувати наші благочинні проєкти і програми. Адже програма мистецької едукації створена насамперед для тих, хто не має можливостей самотужки розвинути свій творчий хист.

Цьогоріч «Арт-палітра» розпочала свій сезон 10 червня зі спеціалізованого осередку «Рідний дім», що в селі Сасів на Львівщині. Вихованці цього закладу не вперше є учасниками едукаційної програми завдяки нашому волонтерському корпусу.

Шістнадцятеро без сумніву талановитих молодих творців «Рідного дому» мали можливість познайомитися з досі невідомою для них технікою живопису – флюїдною. Пластичність потоків фарби на поверхні уможливлює створити неповторні соковиті полотна. А делікатні й вправні дотики допоміжними пристроями до товщі фарби допомагають досягнути ефектного втілення художнього задуму. Процес настільки захоплюючий, що втрачається відчуття часу. Адже течія фарби своїм рухом магічно інтригує погляд. Кожен автор картини, яка перебуває у трибі народження, відчуває себе чарівником чогось прекрасного, ще досі незвіданого. Власне тому не залишились осторонь цього творчого процесу педагоги-вихователі, під опікою яких перебувають юні таланти. Завжди приємно спостерігати, як опікуни з власної ініціативи і бажання, поруч із вихованцями творять власні полотна.

Під час майстерки з флуд-арту було створено понад два десятки художніх робіт, більшість з яких будуть представлені на кульмінації Проєкту «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ». Роботи вихованців «Рідного дому» будуть репрезентовані поряд з кращими художніми творами молодих художників з цілої України.

Принагідно висловлюємо щиросердне дякую людям доброї волі: багаторічному керівнику волонтерського корпусу Вірі Галайко та її колегам – Марті Лотоцькій і Ользі Мавдрик.

До грона Людей великого серця цьогоріч долучилося панство Сиваківських: Олег і Мирослава та їхня донька Магдалена, яка обрала життєвий шлях художниці, студіюючи рисунок. Ці добродії з власної ініціативи підтримали реалізацію едукаційної програми «Арт-палітра», придбавши художні матеріали для вихованців спеціалізованих осередків. Після майстерки усі учасники зустрічі отримали від волонтерів традиційний солодкий почастунок. Це, звісно дріб’язок, та завжди доречний і очікуваний.

Запрошуємо усіх зацікавлених відстежувати перебіг подій кожної едиції Всеукраїнського проєкту для молодих митців «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» та анонси інших івентів на наших медійних ресурсах.

З вірою у те, що прекрасне і вічне врятує світ.

Оргкомітет Проєкту