Дорогі друзі, шановні колеги, любі поціновувачі прекрасного!

14 вересня 2023 року відкриється виставка щорічного Міжнародного мистецького проєкту «Art Axis», який з 2018 року позиціонує Україну як країну, котра відкрита до цивілізованого співіснування зі світом. Проєкт реалізовується на засаді творчої платформи для зміцнення культурного діалогу, який має слугувати засобом культурної дипломатії, що сприяє кращому взаєморозумінню між націями, народами та державами.

Гасло «Art Axis» 2023 року – «МОЯ РЕАЛЬНІСТЬ». Рефлексією цієї актуальної й універсальної теми стали праці митців з Бангладешу, В’єтнаму, Еквадору, Ефіопії, Зімбабве, Індії, Камеруну, Канади, Кенії, Коста-Ріки, Мексики, Нідерландів, Нігерії, ПАР, Пакистану, Польщі, США, Сербії, Словаччини, Тайваню, Тайланду, Уганди, Угорщини, України, Уругваю, Філіпін, Чехії, Швейцарії, Шрі-Ланки.

Мешканці та гості столиці зможуть ознайомитися з частиною збірки кращих творів «Art Axis у Арт Галереї Національної Бібліотеки ім. Ярослава Мудрого, яка є партнером Проєкту ще з першої презентації 2019 року. Цінуємо Людей доброї волі, котрі залишаються в родинному гроні Проєкту упродовж усього часу його реалізації.

Організатор Проєкту – Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив у Львові та координатор Проєкту – Львівський обласний благодійний фонд «ТОРБА» висловлюють щиру вдячність усім добродіям, меценатам та партнерам, які, всупереч складному для України воєнному періоду, допомагають гідно презентувати нашу державу, що відстоює високі європейські цінності та на практиці активно пропагує свої творчі здобутки.

Окрему вдячність і шану складаємо кожному Воїну, який боронить Україну і загалом увесь цивілізований світ від злочинної агресії росії проти людства.