Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив у Львові продовжує зміцнювати культурний діалог України зі світовою спільнотою, репрезентуючи нові творчі здобутки дванадцятого поспіль проєкту для молодих і юних митців «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ». Ця мистецька подія є беззаперечним свідченням добросусідського співіснування держав і запорукою взаєморозуміння між народами, інколи навіть всупереч політичним настроям влади. Безсумнівно культурна дипломатія стає ключовим інструментом у розвитку культурного діалогу. На підтвердження цього важливо констатувати, що українсько-словацький діалог у царині образотворчого мистецтва дітей та молоді відбувся успішно.

З 13 листопада 2023 року частину експозиційної збірки кращих творів Всеукраїнського проєкту для молодих митців «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» 2022 розгорнув Пряшівський регіональний музей (Krajské múzeum v Prešove), щоб репрезентувати у Словаччині творчий доробок молоді України. На виставці представлено 38 творів, що є майже третиною від загальної кількості експозиційної збірки 2022 року. Вкотре важливо зауважити, що одне із постійних завдань проєкту – підтримка молоді з особливими потребами та осіб, котрі позбавлені батьківської опіки. Виставка у Пряшеві триватиме до 8 січня 2024 року. Досі «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» успішно презентувалися у професійних виставкових залах України, Польщі, Швейцарії, Німеччини. У 2023 році Словаччина є заключним етапом турне Всеукраїнського проєкту для молодих митців «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» 2022.

Якісна реалізація проєкту на міжнародному рівні стала можливою завдяки невтомній праці фахівців ГО «Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив» у Львові, Львівського обласного благодійного фонду ТОРБА та партнерству з Львівським Авторським Драматичним Театром «ScenA8». Щиро завдячуємо спонсорам, меценатам та волонтерам, які щороку підтримують усіма необхідними діями задля успішного функціонування «ПРОСТО НЕБИЛИЦЬ». Особливо цінуємо героїчні звитяги наших Воїнів, які знищують окупанта на нашій землі, щоб Україна врешті стала поруч квітучих країн світу.

Репрезентація творів проєкту сприймається не лише художньою виставкою, а й впевненим і значущим кроком вперед у реальному зміцненні культурного діалогу, який об’єднав культурні еліти і громадських активістів. Ми спільно формуємо реноме України у міжнародному просторі вже дванадцять років. Кожен учасник, автор твору, батьки юних митців, міжнародна кваліфікаційна колегія, добродії та волонтери є необхідною ланкою в успішному втіленні цього проєкту та гідної репрезентації України у світі – країни, яка відкрита до цивілізованого співіснування держав.

Слава Україні! Героям Слава!

«Проєкт реалізовується черговий рік поспіль, завдячуючи кожній людині, яка коштом власного життя, здоровʼя та можливостей боронить державну цілісність і спокій в Україні та світі від російської агресії»

голова правління Проєкту Андрій Сенецький.