Історія співпраці оргкомітету Всеукраїнського проєкту для молодих митців «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» з Державним підприємством поштового зв’язку «УКРПОШТА» сягає 2016 року. Тоді, за кілька місяців до урочистої, шостої за рахунком, кульмінації творчого марафону «НЕБИЛИЦЬ» організатори цього Проєкту звернулися до поштарів із запрошенням долучитися до партнерського грона. Упродовж тривалого листування регіональна дирекція зв’язку «УКРПОШТА» дала ствердну відповідь. Одним з напрямків співпраці було визначено друк Власної Марки «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ». Так 2016 рік став знаковим для Проєкту не лише у зв’язку з дебютом поштового партнера Проєкту але й виходом у світ поштового знака – «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ 2016», з якого почалась історія Власної Марки Проєкту.

14 грудня 2016 року у великій і, м’яко кажучи, холодній виставковій залі третього поверху Львівського Палацу Мистецтв на кілька годин стало відчутно тепліше. Це сталося завдяки позитивній енергетиці самої експозиції та емоціям, які випромінювали автори представлених художніх робіт. Цей факт відзначали і дорослі, і маленькі учасники заходу. Адже на урочистість прибула значна кількість гостей з багатьох областей України.

Однією із важливих родзинок заходу стала презентація Власної Марки «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ 2016» та урочисте її погашення гостями й організаторами заходу. Першу в історії Проєкту та в історії виставкової діяльності в Україні загалом Власну Марку «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» отримали у дарунок усі офіційні учасники заходу. Марку подаровано юним художникам, роботи яких увійшли до експозиційної колекції, членам Міжнародної кваліфікаційної колегії, партнерам Проєкту, які безкорисливо сприяли успішній реалізації програми. Тираж Власної Марки «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ 2016» – невеликий, що відповідно збільшило цінність цього поштового знаку, який вже сьогодні є раритетом. Про це свідчать непоодинокі звернення від філателістів з бажанням мати цю марку у своїх колекціях.

Через кілька місяців після цієї події стартували сьомі «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ». Оргкомітет запросив керівництво поштового зв’язку продовжити співпрацю і залишитись у партнерському гроні Проєкту. Цього разу «УКРПОШТА» блискавично відреагувала на пропозицію і охоче підтвердила пролонгацію домовленостей. Так почався черговий сезон співпраці, що виріс на рівень взаємно доброзичливої традиції, яка вже налічує добрих вісім років функціонування. Тепер щороку під час кожної кульмінації Всеукраїнського проєкту для молодих митців репрезентується нова, спеціально виготовлення з нагоди події Власна Марка «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ».

Зрозуміло, що за цими успіхами стоять доброзичливість та зусилля працівників поштового зв’язку «УКРПОШТА». Серед них на початку формування співпраці особою безпосереднього діалогу була пані Ірина Чех, керівник відділу маркетингу Львівської дирекції Державного поштового підприємства. Сьогодні обов’язки цієї співпраці виконує пані Зоя Корзун, керівник відділу поштових послуг. Саме завдяки небайдужим і доброзичливим співробітникам поштового підприємства зміцнюється діалог між оргкомітетом Проєкту і дирекцією «УКРПОШТА». Щорічна співпраця є постійним процесом, який вимагає уважності та відкритості з обох сторін.

Минулого року «УКРПОШТА» випустила Власну Марку Проєкту «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ 2023», яку восьмий рік поспіль запроєктував постійний учасник оргкомітету, Сергій Гаврилович. Марка традиційно має оригінальний дизайн, що ілюструє особливість цільної пізнаванності Проєкту. Отож, традиція співпраці «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» та «УКРПОШТА» живе і живить репрезентацію культури України у світі. Щорічний поштовий знак «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» помандрував до авторів художніх праць, що увійшли до експозиційної збірки 2023 року, та до членів Міжнародної кваліфікаційної колегії, рішення яких визначало кращі праці, а це: у Чехію, Словаччину, Литву, Швейцарію, Японію та кількох міст України. Варто зазначити, що Власна Марка «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ 2023» уже до Фінісажу презентації виставки у Львові (14.01.2024) стала без перебільшення у багатьох сенсах знаковим представленням у світі культурного надбання України.

Зображення на марці є продовженням візуалізації експозиційної частини Проєкту, бо фрагмент одного із творів учасників ексклюзивно репрезентує на поштовому значку цілу колекцію року.

«Від імені організаторів, координаторів та постійних партнерів учасників Проєкту і від себе особисто висловлюю щиру вдячність Державному поштовому підприємству «УКРПОШТА» за плекання нашої співпраці вже восьмий рік поспіль. Висловлюю шану Людям, які доброзичливо і професіонально співпрацюють з оргкомітетом Проєкту, гідно репрезентуючи знаний бренд поштового зв’язку, усвідомлюючи свою працю не тільки як належне виконання службових обов’язків, а й як високий рівень свідомої участі в промоції мистецтва України на міжнародній арені.

Дякую усім причетним, які сприяють у розвитку Проєкту, допомагають молодим творцям, позбавленим опіки, знаходити себе в світі мистецтва. Разом ми творимо саме ту історію, якою вже можемо пишатися!» – художній керівник Проєкту Андрій Сендецький.