У Студії культури та мистецтв «СПІРОГРАФ» напередодні Великодніх свят стало доброю традицією запрошувати усіх охочих на безкоштовні майстер-класи з писанкарства. Цієї весни, на відміну від занять з такого виду ужиткового мистецтва попередніх років, гості вивчали доволі нову техніку, однак не менш привабливу, аніж традиційні, — витравлювання. Майстри розповіли присутнім про специфіку виготовлення великоднього яйця із рельєфною структурою шкаралупи. Білі орнаменти на білому тлі нагадують ахроматичну вишивку Полтавщини, Снятинщини, Буковини, а то й мереживо. У ході майстер-класів новачкам було настільки цікаво, що й незчулись коли підійшла до кінця зустріч. Задоволені результатом писанкарі обіцялись прикрасити цими делікатними витворами свої оселі.
Майстер-клас “Котилася писанка” 2015 провели:

  • Оксана Кореневич, мисткиня з Тернопільщини;
  • Oлег Болюк, кандидат мистецтвознавства, науковий співробітник Інституту народознавства НАНУ, завідувач кафедри образотворчого та декоративного мистецтва СКМ СПІРОГРАФ, керівник відділу з науково-дослідної роботи ЦКМІ…

Організатор – Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив Студія культури та мистецтв «СПІРОГРАФ» за підтримки та співпраці Львівського обласного благодійного фонду «ТОРБА»

афіша писанкарство