Всеукраїнський проект для молодих митців
«ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» 2016

В Україні Проект ініційований International Association Culture and Art 2011 року. Координатором Проекту є Львівський обласний благодійний фонд «ТОРБА», а його організатором —ГО «Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив».

До участі у щорічному Всеукраїнському проекті «Конкурс образотворчого та декоративного мистецтва «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» (далі — Проект) 2016 року подано понад 700 робіт, участь у конкурсі взяло 558 робіт з 20 областей України. Дякуючи намаганням партнерів Проекту, «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» прозвучали у Львові, Києві, Дніпрі, Житомирі (Україна), Варшаві та Кракові (Польща), Цугу (Швейцарія), Мілані (Італія), Банській Бистриці (Словаччина). На сьогодні експозиції оглянуло тисячі осіб.

Впродовж діяльності Проекту вдалось уможливити участь не одного десятка дітей, які мешкають у сирітських будинках Львівської області. За отримані від добродіїв кошти, дітям, що перебували у цих будинках, було придбано художній реманент, канцтовари і солодощі.  У часі тривання Проекту команда оргкомітету завітала до сирітських будинків, провела майстер-класи з живопису та графіки і допомогла подати їх роботи до участі у конкурсі. Цього року у Проект задіяно 45 юних творців, позбавлених батьківської опіки.

23 листопада 2016 року закінчились перегляди робіт усіма членами цьогорічної кваліфікаційної комісії (журі). Наступних 10 днів результати оцінювань міжнародного журі опрацьовує протокольна комісія.

Відкриття експозиції цьогоріч відбудеться 8 грудня, а оголошення результатів та вручення нагород заплановано на 14  грудня 2016 року о 16:00 год. у Львівському палаці мистецтв, де виставка презентуватиметься до 16 грудня 2016 року. Впродовж лютого 2017р. виставка розгорнеться у Києві, в березні — у Дніпропетровську, в квітні — у Житомирі. У травні – вересні 2017 р. «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» мандруватимуть виставковими залами партнерів Проекту поза межами України: Польщі, Італії, Швейцарії, Словаччини.

До складу цьогорічного журі було запрошено 9 фахівців з образотворчого та декоративного мистецтва із України, Польщі та Грузії.

Марія Ваврух

кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри графічного дизайну та мистецтва книги Української академії друкарства, Львів (Україна);

Олексій Фіголь

художник, приват-доцент, завідувач кафедри рисунку Львівської національної академії мистецтв, Львів (Україна);

Христина Береговська

директор департаменту з питань культури, національностей і релігії ЛОДА, Львів (Україна);

Олександр Босий

мистецтвознавець, завідувач кафедри історії мистецтв та гуманітарних дисциплін Київського державного інституту декоративно-прикладного мистецтва і дизайну ім. М. Бойчука, Київ (Україна);

Вахтанг Урушадзе

художник, директор  Центру сучасного мистецтва у Тбілісі (Грузія);

Анна Грюнвальд

керівник відділу науково-освітніх програм та музею для дітей при Державному музеї етнографії у Варшаві (Польща);

Малгожата Коморовська

професор, керівник кафедри сценографії Академії мистецтв ім. Яна Матейки у Кракові (Польща);

Магдалена Готовська

художник, Арт-директор французько-канадського об’єднання «Peintures de France» (Польща);

Блажей Остоя-Льніскі

художник, професор, декан кафедри графіки Академії мистецтв у Варшаві (Польща).

Всі учасники, члени журі, гості та дипломатичні представники (партнери) запрошені до участі в урочистій церемонії, яка, як звикло, відбудеться у часі кульмінації Проекту.

Оргкомітет Всеукраїнського проекту «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» висловлює свою глибоку вдячність усім, хто самовіддано і безкорисливо допомагає успішно його реалізовувати: компанії «УНІВЕРСАЛЬНА СКЛОНАРІЗКА», «Текстиль-контакт-Львів», Fashion Studio Andriy Sendetskyy, Готелям: «Рудольфо», «ЛЕОПОЛІС», «IBIS STYLES Lviv Center», Ресторанам: «Смаколик», «Тарта», «Бачевських», кондитерській компанії «Світоч», Львівській мануфактурі кави, Західній промисловій групі, трускавецькому центру здоров’я “Срекоза”, УДППЗ “Укрпошта”, видавництву «АПРІОРІ», компанії «ZIK» й іншим  добродіям, які висвітлюватимуться на сторінках каталогу з кращими роботами Проекту, сайтах офіційних партнерів, запрошеннях, афішах, банерах і листівках.

Партнери Проекту в Україні:

Виставковий центр «Львівський палац мистецтв», Національна парламентська бібліотека України у Києві, Галерея-книгарня «Чорна ящірка» у Дніпропетровську, Житомирська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олега Ольжича.

Особлива подяка і шана усьому колективу Львівського авторського драматичного Театру «СПІРОГРАФ».

Разом ми в змозі допомогти тому, ким вже невдовзі будемо пишатись.

Програма та актуальна інформація стосовно Проекту на офіційних сайтах
координатора Проекту www.lvivtorba.com та організатора Проекту www.artcenter.org.ua

Автори кращих робіт 2016 року.