Всеукраїнський проект для молодих митців  «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ»2016

В Україні Проект ініційований International Association Culture and Art 2011 року. Координатором Проекту є Львівський обласний благодійний фонд «ТОРБА», а його організатором —ГО «Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив».

16 січня 2017р. виставка розгорнеться у Арт-Галереї Національної бібліотеки України ім. Ярослава Мудрого у Києві, в березні — у Дніпрі, в квітні — у Житомирі. У травні – вересні 2017 р. «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» мандруватимуть виставковими залами партнерів Проекту поза межами України: Польщі, Італії, Швейцарії, Словаччини.

До участі у шостій едиції Всеукраїнського проекту «Конкурс образотворчого та декоративного мистецтва «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» (далі — Проект) подано понад 700 робіт, участь у конкурсі взяло 558 робіт з 20 областей України. Дякуючи намаганням партнерів Проекту, «ПРОСТО НЕБИЛИЦІ» прозвучали у Львові, Києві, Дніпрі, Житомирі (Україна), Варшаві та Кракові (Польща), Цугу (Швейцарія), Мілані (Італія), Банській Бистриці (Словаччина). На сьогодні експозиції оглянуло тисячі осіб.

Впродовж діяльності Проекту вдалось уможливити участь не одного десятка дітей, які мешкають у сирітських будинках міста Львова та Львівської області. За отримані від добродіїв кошти, дітям, що перебували у цих будинках, було придбано художній реманент, канцтовари і солодощі.  У часі тривання Проекту команда оргкомітету завітала до сирітських будинків, провела майстер-класи з живопису та графіки і допомогла подати їх роботи до участі у конкурсі. Цього року у Проект задіяно 45 юних творців, позбавлених батьківської опіки.

До складу цьогорічного журі було запрошено 9 фахівців з образотворчого та декоративного мистецтва із України, Польщі та Грузії.

«Разом ми в змозі допомогти тому, ким вже невдовзі будемо пишатись.»

( AS )