Розпочався Фестиваль казок «KAZ.KAR.» 2016 з пленеру в номінації «образотворче мистецтво» участь у якому взяли 24 особи, як з України, так і з поза її меж. Сьогодні учасники розпочали свої пленерні роботи і завтра автори повинні будуть закінчити їх. Міжнародне журі для виконання пленерної роботи під гаслом «За тридев’ять земель» («У Тридев’ятому царстві, у тридесятому государстві») відвело шість годин.

В часі пленеру відбулись майстер-класи під відкритим небом. Участь у них взяло понад сотня дітей різного віку. З них понад два десятки дітей позбавлених батьківської опіки і майже два десятки дітей, батьки яких воюють в зоні АТО.

Майстер-класи відбулись з ілюстрування казки, ілюмінування буквиці, боді-арту.

Члени журі не лише спостерігали за перебігом пленеру учасників Фестивалю, а й брали активну участь в роботі з гостями, учасниками майстер-класів.

По обіді учасники та гості Фестивалю перемістились до Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки. Стартувала номінація «театральне мистецтво» з вистави-казки «Квіткова крамничка» у виконанні співорганізатора Фестивалю Львівського авторського театру «СПІРОГРАФ». Господар Фестивалю презентував свою казку в позаконкурсній програмі.

Сьогодні ж, в позаконкурсній програмі презентував свою виставу-казку «Долина ельфів», театральний аматорський колектив Наталії Журавльової з міста Луцька.

Завтра о 10:00 розпочнеться конкурсна програма «театральної номінації». Шанувальники театрального мистецтва в царині казки зможуть оглянути шість вистав рамках Фестивалю.