От увійшов в історію ще один день четвертого Міжнародного благодійного фестивалю (трієнале) казок «KAZ.KAR.». Що ж недільного дня 12 червня спільнота шанувальників казки подарували мешканцям та гостям міста Лева?

Сьогодні закінчився дводенний художній пленер учасників номінації «Образотворче мистецтво». Журі цієї номінації мало непросте завдання: потрібно було присудити нагороди пленеристам-казкарям й відзнаки для 24 творців різного віку. Цього року до Міжнародного журі Фестивалю у номінації «Образотворче мистецтво» увійшли знані постаті: Вікторія Ковальчук, львівська художниця та ілюстраторка численної низки видань для дітей та дорослих; Криштоф Мархляк, художник з Кракова, викладач Академії мистецтв у Кракові; Оксана Федина, викладач Львівської національної академії мистецтв; Яцек Сташевський, художник, продекан кафедри графіки Академії мистецтв у Варшаві.

У пленері біля Палацу графів Потоцьких відбулись майстер-класи з ілюстрування казки, який провели студенти та викладачі Української академії друкарства; ілюмінування буквиці, який провели викладачі відділення образотворчого і декоративного мистецтва Центру Культурно-Мистецьких Ініціатив та Студії культури та мистецтв «СПІРОГРАФ»; боді-арту, який провели студенти Львівської філії Київського національного університету культури та мистецтв. Важливо відзначити, що у майстер-класах взяли участь не лише діти, яких привели батьки та дідусі, а й ті очікувані гості, що позбавлені батьківської опіки. Завдяки вправності оргкомітету фестивалю, їх привезли з чотирьох  дитячих будинків Львівської області до участі у подіях казкового фесту. Помічено, що у сьогоднішніх заняттях загалом взяло участь понад 200 учасників.

У програмі кількаденного свята значущим став цей день і тим, що саме сьогодні казкарі, які приїхали у Львів з різних кутків України, читали свої твори. Це була прекрасна нагода почути нову казку з уст самого автора. Заради об’єктивності варто зазначити, що не кожен автор, що пише казку, вміє гарно її прочитати чи розповісти. Проте знайомство з сучасним казкарем дозволило усім цікавим, яких вмістила дзеркальна зала Палацу графів Потоцьких, почути вигадані розповіді, які в перспективі заповнюють сторінки книг. На сцені Львівського театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» Олега Новохацького, що на вул. Фредра, 6, у межах «літературної номінації» вперше відбулось театралізоване читання казок.

На сценах Львівського драматичного театру ім. Лесі Українки, Театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки», Авторського театру «Спірограф» презентувались колективами вистави-казки, проводились майстер-класи з майстерності актора.

Казковий Weekend у місті Львові пройшов доволі насичено, а кожен охочий міг знайти для себе щось цікаве й захопливе. Запрошуємо вже завтра 13.06 до розмаїтих  сценічних дійств, які пропонують українські й зарубіжні театральні колективи. Програму для відвідувачів опубліковано в афіші Фестивалю. Програма майстер-класів для учасників Фестивалю та медіа-партнерів — за посиланням, яке кожен отримав у часі реєстрації.

Зичимо усім казкових, світлих, приємних снів.