Калейдоскоп казкових подій впродовж третього дня Міжнародного благодійного фестивалю казок «KAZ.KAR.» закрутився ще з більшою швидкістю, наближаючись до кульмінаційного моменту – Урочистого закриття двох номінацій: театрального й образотворчого мистецтва. Сьогодні продовжились спектаклі, читання казок їх авторами на сцені гостинного Львівського обласного академічного театру ляльок. Почергово глядача тримали в увазі феєричні дійства – вистави-казки, подаровані колективами: з сусідньої Польщі – Ряшева, а також Києва, Червонограда, Луцька, Прилук, Одеси.

У сусідній зі сценою локації, автори казок Вікторія Ковальчук (Львів) та Олександр Дерманський (Київ) читали свої твори, інтригуючи слухача несподіваними поворотами цікавих сюжетів.

На локаціях Львівського історичного музею художники допрацьовували свої конкурсні роботи, вкладаючи у працю оригінальне розкриття задекларованих напередодні тем.

Гості фестивалю з сиротинців та інтернатів, яким не вдалося вчора прибути у країну «KAZ.KAR.», активно занурились у вир подій. Зокрема брали участь у майстер-класах майстринь з Української академії друкарства та Національного університету «Львівська політехніка»: «Створи наклейку», «Вибійчані композиції», «Блокнотик з історією», «Типажі у монотипії». Вони також з неймовірною цікавістю стежили за грою театральних колективів на сцені, уважно слухали літературні читання. Наостанок посмакували благодійним фуршетом. Організатори на згадку про подорож у країну казок вручили смачнючі ласощі від «Світоча».

Увечері перед Урочистим нагородженням учасників номінації «Театральне мистецтво» та «Образотворче мистецтво» глядача розважила і навчила премудростям ляльководства актриса вже улюбленого для учасників фестивалю лялькового театру – Ірина Остюк.

І ось настала трепетна мить…

Урочисту церемонію підбиття підсумків та вручення нагород у номінаціях “Театральне мистецтво” та “Образотворче мистецтво” проводив президент та художній керівник фестивалю «KAZ.KAR.» Андрій Сендецький. Ведучий запросив на сцену членів міжнародної кваліфікаційної колегії, надавши кожному слово. Запрошеним на сцену організатори вручали дарунок. Члени колегії 2019 року в номінації “Театральне мистецтво”: народна артистка Української РСР Лариса Кадирова, народний артист України Григорій Шумейко, театральний критик зі Словаччини Мірослав Баллай; у номінації “Образотворче мистецтво”: мисткиня Вікторія Ковальчук та графік Юлія Стемпіцька (Україна), живописці Міся Конопка і Агнєшка Даца (Польща) вручили дипломи та фестивальні відзнаки кращим з кращих творців казки, які презентували свої твори під час Фестивалю.

Вже вп’яте Міжнародний благодійний фестиваль (трієнале) казок «KAZ.KAR.» оголошує важливу істину: серед учасників переможених не було! У межах доброго, сердечного, щирого фестивалю усі учасники, гості й конкурсанти – переможці! Тож усі очевидці отримали подарунок. Адже казка дарує неоціненне – прожити з нею щасливі хвилини й долучитись до примноження Добра!