25 лютого 2021 р. ознаменувалося важливою подією у творчому житті Центру Культурно-Мистецьких Ініціатив (ЦКМІ) та Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького (МНАПЛ): урочисто було підписано важливий документ – договір про співпрацю у Проєкті «Портрет Музею: Львівський скансен». Упродовж року охочі можуть зголошуватися та долучитися до розкриття теми «портрету» музею, створюватимуть багатогранний і виразний образ цієї знаної інституції-ювіляра. Адже саме цього року відзначається півстолітня історія діяльності львівського скансену.

До робочої групи Проєкту «Портрет Музею: Львівський скансен» долучилися ініціатори, координатори й реалізатори арт-ідеї Андрій Сендецький (художній керівник), Сергій Гаврилович (голова правління), Олег Болюк (академічний керівник), Віра Галайко (керівник волонтерського корпусу), представляючи ЦКМІ, та Роман Назаровець (директор музею), Сергій Ципишев (заступник директора музею з наукових питань), Леся Гарасим (заступник директора з розвитку музею), Зоряна Ципишева (науковий співробітник), Ольга Хімій (молодший науковий співробітник), представляючи МНАПЛ.

Проєкт «Портрет Музею» стартував 2015 року завдяки Центру Культурно-Мистецьких Ініціатив у постійному партнерстві з Львівським обласним благодійним фондом «ТОРБА». Завдяки такому тандему вже кілька років поспіль мають можливість брати участь у Проєкті особи, які позбавлені батьківської опіки та з особливими потребами.

Тож заохочуємо усіх шанувальників Мистецтва взяти участь у креативному Проєкті задля примноження своїх знань, популяризації власної творчості, пропагування Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького. Згідно з задумом ЦКМІ роботи, які увійдуть у колекцію виставки, присвяченої львівському скансену, експонуватимуться як у музеї-ювілярі, так і в інших галереях України й зарубіжжя.

Участь у Проєкті є безкоштовною і немає жодних вікових обмежень, а, отже, своїм баченням львівського скансену зможуть поділитись як юні мистці, так і дорослі художники незалежно від рівня володіння художніми засобами. Ознайомитися детальніше з Проєктом можна на сайті організатора – artcenter.org.ua