Львівський Авторський Драматичний Театр «ScenA8» у суботу 27 лютого 2021 року вшанував пам’ять про першого директора і художнього керівника, засновника Львівського театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» Олега Новохацького. Він був для Львова зокрема та України в цілому Людиною великої душі й оригінальним Маестро у своїй творчій діяльності.  

Актори ЛАД Театру «ScenA8» зіграли виставу-водевіль на дві дії «Чиста кумедія, або… Ховайся!» у постановці художнього керівника, режисера Андрія Сендецького за мотивами п’єс Івана Тендетникова «Хто сміється, тому не минеться» та Миколи Альбиковського «Жартівниця».

25 лютого 2021 року минуло 84 роки від дня народження Олега Новохацького. Шлях О. Новохацького у створенні власного театру був доволі непростим. Завдяки власній силі волі та педагогічному хисту йому вдалось згуртувати однодумців, які стали активними розбудовниками, хоча й найменшого, проте успішного театру Львова. Варто нагадати, що за двадцять п’ять років незалежності України Олег Новохацький став чи не єдиним в Україні меценатом, який подарував власний театр громаді міста. Сьогодні театр Новохацького дещо змінив свій репертуарний курс, та усе ж залишається активно діючим осередком, який і надалі широко прочиняє двері для глядача як зовсім юного, так і дорослого.

З днем народження, Маестро Олеже Новохацький!