Печать

IV Міжнародний благодійний фестиваль казок «KAZ.KAR.» 2016

11 червня 2016 року стартує четверта едиція Міжнародного благодійного фестивалю казок «KAZ.KAR.», який відбуватиметься у місті Львові до 14 червня 2016 року.

Основні події у межах програми Фестивалю будуть розгортатись в Театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки», Драматичному театрі ім. Лесі Українки, Театрі «СПІРОГРАФ», Центрі Культурно-Мистецьких Ініціатив та Національній галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького.

У програмі Фестивалю є такі напрями.

Номінація «театральне мистецтво»:

колективи презентуватимуть вистави-казки як для дітей, так і для дорослих у театрах Львова. Спектаклі зіграють у Театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки», Драматичному театрі ім. Лесі Українки, Обласному театрі ляльок, Авторському театрі «СПІРОГРАФ». У програму номінації «театральне мистецтво» Фестивалю 2016 року увійшло 16 вистав-казок.

Номінація «образотворче мистецтво»:

художні твори можна буде оглянути у Національній галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького з 11 до 30 червня 2016 року. Впродовж фестивальних днів 11 та 12 червня на  площі перед Палацом графів Потоцьких (Коперника 15) відбудеться конкурс-пленер для учасників Фестивалю та майстер-класи з живопису, ілюстрування казок, боді-арту, ілюмінування буквиці для усіх охочих. 13 червня відбудуться майстер-класи для учасників Фестивалю у Центрі Культурно-Мистецьких Ініціатив та в Українській академії друкарства. Практикуми проведуть митці-волонтери з Української академії друкарства, Львівської філії Київського національного університету культури та мистецтв, Центру Культурно-Мистецьких Ініціатив міста Львова, Студії культури та мистецтв «СПІРОГРАФ».

Номінація «література»:

унікальна можливість пізнати нові казки і почути їх з вуст самих авторів. Читання звучатиме 12 червня з 12:00 до 15:00 у дзеркальній залі Палацу Потоцьких. У межах цієї номінації відбудеться також театралізоване читання казок у Театрі естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» 12 червня з 14:00 до 15:30 год. Свої казки на цьогорічному Фестивалі презентуватимуть: Марічка Крижанівська, Вікторія Ковальчук, Олена Різник, Олекса Городенко, Тетяна Гаркуша, Іванна Литвинець, Софія-Стефанія Жилінська, Наталія Піддубна, Марія Солтис-Смирнова.

«Круглий стіл»:

Доповіді дослідників феномену казки, вже традиційно, відбуватимуться перед кульмінацією Фестивалю 14 червня з 12:10 до 13:45 у дзеркальній залі Палацу Потоцьких. Після цього відбудеться година пам’яті Олега Новохацького – засновника, художнього керівника та директора Львівського театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки», в межах якої заплановано зачитування й підписання Листа у Львівську міську раду та інші відповідні установи щодо ініціювання громадського обговорення на тему «Про присвоєння Львівському театру естрадних мініатюр «І люди, і ляльки» імені Олега Новохацького».

Урочиста церемонія:

Кульмінація четвертої едиції міжнародного фестивалю казок «KAZ.KAR.» відбудеться 14 червня біля Палацу Потоцьких. У програмі урочистості: виступ юних виконавців відділення танцювального мистецтва Студії культури та мистецтв «СПІРОГРАФ», виступи офіційних гостей, урочисте погашення Марки Фестивалю 2016 року, оголошення результатів цьогорічного Фестивалю та вручення нагород його учасникам, гостям та добродіям благодійного марафону.

До участі у Фестивалі «KAZ.KAR.» 2016, зголосились представники з Польщі, Словаччини, Чехії, Угорщини, Іспанії, Швеції, Ірану, України, серед яких також діти, які позбавлені батьківської опіки.

До складу міжнародного журі цього року традиційно увійшли фахівці з галузі образотворчого мистецтва, театрального мистецтва, танцювального мистецтва, літератури, науковці (з них ­– сім осіб з України і п’ятеро з-поза її меж). Голова журі  Фестивалю «KAZ.KAR.» 2016 – Народна артистка України Ада Роговцева.

Члени комісії беруть участь у Проекті добровільно і, в основі своїй, власним коштом приїжджають у Львів.

У Проект, як зазвичай у багатьох проектах фонду «ТОРБА», запрошено дітей, що мешкають у сиріт. буд. Львівської області. Це для того, щоб вони могли взяти участь у конкурсі та майстер-класах з образотворчого  мистецтва, переглянути вистави-казки, отримати подарунки, оглянути екскурсії містом, зустрітись і поспілкуватись з професійними творцями казки, яких до Львова прибуде понад три десятка осіб.

Ініціатор Фестивалю:

Львівський обласний благодійний фонд «ТОРБА»
Академічна рада «СКМ»

Організатори Фестивалю:
ГО «Центр Культурно-Мистецьких Ініціатив»
ТЕАТР «СПІРОГРАФ»
Львівський обласний благодійний фонд «ТОРБА»

Партнери:
Національна спілка театральних діячів України
Театр естрадних мініатюр «І люди, і ляльки»
Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки
Львівська національна галерея мистецтв ім. Б.Г. Возницького
Спілка істориків мистецтва Польщі
Академія мистецтв у Варшаві
Академія мистецтв в Банській Бистриці
International Association Culture and Art
Дякуючи сприянню Департаменту з питань культури ЛОДА та Міністерству культури України, а саме їх клопотанню до Посольства України в Ісламській Республіці Іран, оргкомітету таки вдалось уможливити участь у Фестивалі театральної групи з Ірану.
Участь у Фестивалі дітей батьки яких перебувають у зоні АТО забезпечує благодійне товариство «Мій тато захищає Україну».

Інформаційні партнери:
ZIK, ТРК «ЛЬВІВ», ТК «НТА»

Приймають найкращі гостинні партнери Фестивалю у місті Львові:
Готелі – Citadel Inn, Леополіс, Рудольфо, Іbis Styles
Ресторани – Смаколик, Кумпель, Бачевських, Цукерня, Тарта, Varenyky International, Смачні сезони, Япона Хата, ПартіФон.

Кавовий партнер Фестивалю:
найкращий заклад міста Львова – Львівська мануфактура кави.

Найсолодший партнер Фестивалю:
Львівська кондитерська компанія – TURRON в тандемі з ТОВ «Лідо Трейд».

Постійні партнери культурно-мистецького марафону:
Перша Універсальна Склонарізка та компанія «Текстиль Контакт Львів».

Печать